Homeopatia

Homeopatia on saksalaisen lääkärin Samuel Hahnemannin (1755-1843) kehittämä luonnonmukainen parannuskeino. Homeopaattisilla lääkkeillä autetaan kehon omaa kykyä parantaa itsensä. Käytettävät lääkemäärät ovat hyvin pieniä.

Homeopatia on tehokas, turvallinen ja lempeä hoitomuoto, joka perustuu samankaltaisuuden periaatteeseen. Homeopatia ei keskity sairauksiin tai diagnoosiin, vaan huomioi yksilöllisesti henkilön kokemat oireet, joiden perusteella lääkeaine valitaan.

Homeopaattiset lääkeaineet valmistetaan lähinnä kasveista, mineraaleista ja eläinkunnasta peräisin olevista aineista. Testattuja homeopaattisia lääkeaineita on yli 3000.

Homeopaatin vastaanotolla pyritään haastattelun ja havainnoinnin avulla löytämään potilaalle yksilöllisesti sopiva ja kokonaisvaltaisesti vaikuttava homeopaattinen lääkeaine.

Useissa Euroopan maissa homeopatiaa käytetään perinteisen lääketieteen rinnalla. Esimerkiksi Saksassa ja Ranskassa lääkärit tarjoavat homeopatiaa ensisijaisena vaihtoehtona ja mm. Hollannissa ja Sveitsissä homeopatia kuuluu sairasvakuutuksen piiriin.

Homeopatialla voidaan hoitaa kaikenikäisiä ja se onkin lempeä hoitomuoto myös vauvalle esim. koliikkiin, pulautteluun, vatsakramppeihin tai hampaiden puhkeamisesta aiheutuviin kipuihin.

Homeopatialla hoidetaan sekä akuutteja että kroonisia vaivoja. Akuuttioire tarkoittaa uutta äkillisesti alkavaa vaivaa. Tällä hetkellä pidän vastaanottoa akuuttivaivoihin opiskelijana.

Olen toisen vuoden homeopatiaopiskelija ja opiskelen Homeopatiaopisto Tampere It's Health koulussa, mikä on Suomen Homeopaatit Ry:n hyväksymä ja opetusohjelma vastaa Euroopan homeopaattien kattojärjestön European Central Counsil of Homeopaths (ECCH) ohjeistuksia.

Lisätietoa homeopatiasta: www.homeopaatit.fi

Ajat homeopaattiseen hoitoon ovat varattavissa vain puhelimitse numerosta 050 433 1563.