Koko kehon vyöhyketerapia

Vyöhyketerapia on tuhansia vuosia vanha hoitomuoto. Sitä on tehty Kiinassa, Egyptissä, Arabiniemimaalla ja Etelä-Amerikassa intiaanien keskuudessa. Nykyaikainen vyöhyketerapia pohjautuu näiden eri hieronta- ja painelutekniikoiden yhdistämiseen.

Vyöhyketerapia on hoitomuoto, jossa ei käsitellä suoraan sairasta kehonosaa tai elintä, vaan sen vyöhykettä tai heijastetta muualla kehossa.

Vyöhyketerapia on kokonaisvaltainen itsehoito, jossa autetaan kehon itseparanemismekanismeja ehkäisemään sairauksia ja palauttamaan kehon homeostaasin. Parantunut verenkierto ja hermoston toiminta auttavat ravinteiden ja hapen saannissa ja kehon kuonaantumisen poistamisessa.

Hoito on manuaalista hoitamista, jossa hierotaan ja painellaan esim. jaloissa olevia kipukohtia. Ensisijaisia hoitopaikkoja on jaloissa, käsissä, korvissa, kasvoissa ja selässä.

Kipeä heijaste kertoo kyseisen elimen toimintahäiriöstä.

Hoito toteutetaan sormin tai vyöhykepuikolla painamalla.

Painalluksesta aiheutuu hermoärsytys iholle, josta se edelleen välittyy autonomisen hermoston välityksellä elimiin. Hoito antaa keholle mahdollisuuden korjata kehon epätasapainotiloja, mielihyvähormoni lisääntyy ja kipu lievittyy ja energiatukokset avautuvat ja tasapainottuvat.

Vyöhyketerapia on hyvä hoitomuoto stressiin, erilaisiin kehon kipu- ja jännitystiloihin, unettomuuteen, aineenvaihdunnan ongelmiin, hormonaalisiin häiriöihin sekä migreeniin. Vyöhyketerapiaa voidaan käyttää myös ennaltaehkäisevänä hoitona tukemaan terveyttä.

Vyöhyketerapiahoitoa voidaan tehdä myös raskaana olevalle ja synnytystä voidaan käynnistellä vyöhyketerapeuttisella hoidolla alkaen rv 39, kun raskaus on edennyt normaalisti.

Kontraindikaatiot

Kuume, antibioottikuuri, syöpä, sydänongelmat, vakavat mielenterveysongelmat, tarttuvat taudit, elinsiirrännäinen, hiljattain ollut infarkti ja sydänoperaatiot, sekä raskauden ensimmäiset 3kk.

Hoidolla ei ole tarkoitus korvata lääketieteellisiä hoitoja, vaan tukea niitä. Tarvittaessa käänny lääkärin puoleen.